Heek met een korstje van mediterraanse kruiden

  • Link kopiëren
Heek met een korstje van mediterraanse kruiden main image
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
Chef plus: 11 minuten
Supreme Chef: 13 minuten
Porties
4 personen
Verfijnde heek met een krokante korst vanbuiten en sappig vanbinnen, dankzij de innovatieve CrispFry-functie.
Heek met een korstje van mediterraanse kruiden ingredients
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Heekfilet 500 g
  • Paneermeel 200 g
  • Peterselie 2 blaadjes
  • Marjolein 2 blaadjes
  • Basilicum 2 blaadjes
  • Citroen 1
  • Tijm 2 blaadjes
  • Knoflook 1 teentje
  • Extra vierge olijfolie 4 lepels
  • Zout een snuifje
  • Witte peper een snuifje

Beschrijving

1. Hak alle kruiden, knoflook en citroenschillen fijn en doe ze in een kom met het paneermeel.
2. Voeg olie, zout en peper toe.
3. Snijd de heek in stukken van ongeveer 1 vinger dik, dompel onder in het paneermeel en druk goed aan zodat de laag blijft plakken.
4. Leg de filets op de Crispplaat.
5. Zet de Crispplaat in de microgolfoven, selecteer de CrispFry-functie en stel de kooktijd in op 13 minuten.
6. Meng de resterende kruiden met de olie en maak een romige dip. Serveer de heek, wanneer gaar, met de dip en garneer met eetbare bloemen.
Gerelateerde recepten