De zoetheid van honing en frambozen, de zure noot van limoen en de smaak van zalm delicaat bereid met stoom in de W7 Collection stoomoven. Een recept met een vleugje zoetheid dat je zintuigen prikkelt.
Ingrediënten
- Verse zalmfilets 600 g
- Honing 30 g
- Frambozen 100 g
- Balsamicoazijn 20 ml
- Verse basilicum 1 bosje
- Limoen 1
- Roze peper een snuifje
- Zeezout een snuifje
Beschrijving
1.
Meng in een kom de honing en het sap van de limoen.
2.
Leg de zalmfilet op een bakplaat, bestrijk met het honingmengsel en breng op smaak met een snuifje roze peper en zeezout.
3.
Plaats de bakplaat in de stoomoven.
1.
2.
3.
4.
Vul het waterreservoir tot het display aangeeft dat het reservoir vol is.
5.
Selecteer de functie Stoomniveau 3, stel vervolgens de temperatuur in op 95°C en de kooktijd op 10 minuten.
6.
Mix de frambozen met de balsamicoazijn en basilicum.
4.
5.
6.
7.
Schik de zalmfilets op de borden met de frambozenmix en het kookvocht.
8.
Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer.
8.