Een recept op basis van chocolade, een ingrediënt dat een weldaad is voor lichaam en geest. De kracht van chocolade geeft jouw welzijn een natuurlijke boost. Ervaar en deel de positieve invloed van chocolade.
Ingrediënten
- Pure chocolade 100 g
- Witte chocolade 100 g
- Verse slagroom 200 ml
- Suiker 30 g
- Sinaasappelschil 1
- Saffraan 1 zakje
- Saffraanstampers als garnituur 8
Beschrijving
1.
Zet de Whirlpool inductiekookplaat aan, druk vervolgens op de toets "6TH SENSE" en kies op de display de functie "Smelten".
2.
Plaats een pan op de kookplaat en start de functie door op "OK" te drukken.
3.
Leg de pure chocoladereep in de pan en laat helemaal smelten.
1.
2.
3.
4.
Herhaal de handeling met de witte chocoladereep.
5.
Klop in een kom de slagroom met de suiker tot een luchtig mengsel en zet apart.
6.
Doe de pure chocolade in een kom, voeg de helft van de slagroom toe en meng voorzichtig.
4.
5.
6.
7.
Doe in een tweede kom de witte chocolade, voeg de rest van de slagroom toe en meng voorzichtig.
8.
Voeg de geraspte sinaasappelschil toe aan de pure chocolade.
9.
Voeg de saffraan toe aan de witte chocolade en meng goed.
7.
10.
Doe de donkere chocolademousse in glaasjes en dek af met de witte chocolademousse.
11.
Garneer met een krul sinaasappelschil en saffraanstampers.
12.
Zet minstens een uur in de koelkast alvorens te serveren.