Strudel is een typisch dessert uit Oostenrijk, Hongarije en Italië (Zuid-Tirol). In dit recept zijn appels de belangrijkste spelers, vooral de rode, maar u kunt ook gele appels gebruiken.
Ingrediënten
- Rond bladerdeeg (kant-en-klaar) 1
- Appels 5
- Bio-sinaasappel 1
- Eetlepel maanzaad 1
- Pijnboompitten 50 g
- Kaneelpoeder 5 g
- Rozijnen 50 g
- Rum 50 ml
- Suiker 50 g
- Paneermeel 100 g
- Ei 1
- Melk 50 ml
Beschrijving
1.
Gebruik een kom om de rozijnen 5 minuten in de rum te laten weken. Schil en snij de appels, meng ze in een kom met de pijnboompitten, de suiker, de bio-sinaasappelschil en de kaneel. Giet de rozijnen af en voeg deze toe aan de appelmix. Goed mengen.
2.
Leg het bladerdeeg op de Crispplaat. Bestrooi met paneermeel als basis en schep de vulling erop.
3.
Sluit de strudel door naar het midden toe te bewegen, eerst de twee uiteinden die overeenkomen met de lengte van de vulling, daarna de andere twee uiteinden. Draai de strudel ondersteboven en maak in het midden wat sneden met een mes. Klop het ei en de melk samen en bestrijk het mengsel over de strudel. Strooi wat maanzaad op de strudel.
4.
Plaats de Crispplaat in de microgolfoven. Selecteer de Crispfunctie. Kooktijd: 13 min.