Recept gecreëerd door
Chloé Lauwers
Ingrediënten
- Pizzabodem (courgettebodem) 2
- Passata 2 dl
- Gehakt (rund of lam) 150 g
- Courgette 1
- Rode ui 1
- Kerstomaatjes 150 g
- Feta 60 g
- Pijnboompitjes 60 g
- Paprikapoeder een snuifje
- Gedroogde oregano een snuifje
- Koriander 20 g
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Beschrijving
1.
Snijd de courgette en rode ui in halve maantjes en snijd de tomaatjes door 4.
2.
Bak het gehakt samen met de pijnboompitjes in een beetje olijfolie. Prak het gehakt met een vork en breng het op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een snuifje oregano. Wanneer klaar, zet je het even opzij in een potje.
3.
Stel de microgolfoven met Crispfunctie alvast correct in. Gebruik hiervoor het programma voor pizza's.
4.
Bestrijk de pizzabodems met een laagje passata. Verdeel de courgetteplakjes en de kerstomaatjes over de pizza's.
5.
Lepel het gehakt op de pizza's en strooi vervolgens ook de rode ui erover.
6.
Verkruimel tenslotte nog wat feta over de pizza's. Zet in de microgolfoven tot de bodem lekker krokant is.
7.
Haal de pizza's uit de microgolfoven en drizzle er wat olijfolie over. Werk tenslotte af met wat verse koriander voor een extra frisse touch.
8.
Serveer direct!