Recept gecreëerd door
Chloé Lauwers
Ingrediënten
- Bulgur 200 g
- Kippenbillen 4
- Courgette 1
- Kikkererwten 150 g
- Rode ui 1
- El tahini 4 eetlepels
- Lookteentje 1
- Griekse yoghurt 3 eetlepels
- Agavesiroop 3 eetlepels
- Kurkuma
- Currypoeder
- Kaneel
- Komijn
- Za'atar
- Verse munt
- Verse koriander
- Granaatappelpitjes
- Bloemkool
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Beschrijving
1.
Voor de dressing mix je met de staafmixer de volgende ingrediënten tot een gladde massa: el tahini, lookteentje, Griekse yoghurt, snuifje currypoeder, snuifje kurkuma, snuifje zout, agavesiroop en een scheutje olijfolie.
2.
Kook de bulgur, laat deze uitlekken en afkoelen. Zet opzij voor later.
3.
Marineer de kippenbillen in een scheutje olijfolie, za'atar, kurkuma, peper en zout. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat alles samen marineren.
4.
Snijd de bloemkool in roosjes en marineer deze met een scheutje olijfolie, snuifje kurkuma, snuifje komijn, snuifje kaneel, peper en zout.
5.
Snijd vervolgens de courgette en rode ui in halve maantjes.
6.
Neem een ovenschaal. Drizzle er wat olijfolie in. Voeg de bloemkool, courgette en ui toe.
7.
Leg de kippenbillen en kikkererwten bovenop de groenten.
8.
Stel de Whirlpool microgolfoven in op het juiste programma: Vlees < Kip. Na 20 minuten is de kip gaar.
9.
Verdeel de bulgur over de borden en verdeel ook de groenten. Leg op elk bord een kippenbil. Werk de bordjes af met verse, fijngehakte munt en koriander, granaatappelpitjes en de tahinidressing.