Recept gecreëerd door
Ellen van Gool
Ingrediënten
- Vierkante vellen bladerdeeg 5
- Pesto 100 g
- Trostomaten 2
- Plakjes parmaham 5
- Eigeel 1
- Bol burrata of buffelmozzarella 1
- Rucola een handjevol
- Balsamicocrème voor de afwerking 20 g
- Zout
- Peper
- Water een scheutje
Beschrijving
1.
Was je tomaten en snij in plakken van 1 centimeter dikte.
2.
Beleg elk plakje bladerdeeg met een royale theelepel van de pesto, een schijfje tomaat en een plakje parmaham. Kruid met peper en zout.
3.
Klop het eigeel los met een klein scheutje water. Vouw twee van de hoekjes van het bladerdeeg naar elkaar toe voor een leuke vorm en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.
4.
Herhaal met alle velletjes bladerdeeg.
5.
Plaats de bladerdeeghapjes op de Crispplaat en bak in de microgolfoven 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
6.
Haal de burrata of buffelmozzarella uit elkaar met twee vorken. Werk de bladerdeeghapjes af met de zachte kaas, wat rucola en een scheutje balsamicocrème. Serveer meteen. Smakelijk!