De appeltaart is een klassieke taart, perfect als dessert, tussendoortje of bij een feestelijke gebeurtenis.
Ingrediënten
- Bloem 200 g
- Suiker 100 g
- Ei 1
- Bakpoeder ½ zakje
- Boter 60 g
- Zout een snufje
- Melk een scheutje
- Kookappels 3
- Paneermeel -
Beschrijving
1.
Bestuif de bloem op het werkblad en voeg ei, boter, suiker, bakpoeder en een snufje zout toe en meng alles. Blijven kneden tot het deeg egaal is, voeg een scheutje melk toe indien nodig.
2.
Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes.
3.
Vet de Crispplaat in en bestuif met paneermeel. Verdeel het deeg over de Crispplaat en verdeel de appels gelijkmatig over het deeg. Start hierbij bij de randen en werk richting het midden. Bestrooi met suiker en bak gedurende 9-10 minuten met de Crispfunctie.