Baba au rhum met munt

  • Link kopiëren
Baba au rhum met munt main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
45 Minuten
Kooktijd
Supreme Chef: 20 minuten
Chef Plus: 20 minuten
Porties
4 personen
Een heerlijke baba au rhum, wie kent het niet? Het geheim van dit dessert is dat het zacht genoeg moet zijn om vochtig te zijn, zelfs nadat het in de aromatische siroop is gedompeld.
Baba au rhum met munt ingredients
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Bloem 125 g
  • Boter 50 g
  • Eieren 2
  • Eidooiers 1
  • Melk 15 ml
  • Cassonade 15 g
  • Bakkersgist 15 g
  • Zout een snuifje
  • Basilicum 30 g
  • Munt 30 g
  • Water 500 ml
  • Rietsuiker 250 g
  • Citroen 1
  • Rum 250 ml
  • Tijm 15 g

Beschrijving

1. Doe de bloem en de gist in de mixer en meng kort.
2. Meng de melk, eieren en eierdooier in een kom en roer goed door elkaar.
3. Voeg de suiker en het zout toe en meng opnieuw.
4. Giet het eimengsel bij de bloem en kneed het met de mixer.
5. Voeg de boter, op kamertemperatuur, toe en roer het door het deeg.
6. Doe het deeg in een spuitzak en giet het in de ingeboterde bakvormen. Vul de bakvormen tot ongeveer 1 cm van de rand.
7. Laat een half uur rijzen op een warme plaats of in de oven met de functie "Rijzen van deeg".
8. Bereid ondertussen een siroop in de onderste mand van de stoomschaal met wat water, 250 g suiker, rum, basilicum, munt, tijm en citroenschil en verwarm dit in de microgolfoven op 750W voor 4 minuten. Laat het even trekken met het deksel erop.
9. Als het deeg eenmaal gerezen is, plaatst u de bakvormen op de bakplaat.
10. Zet de bakplaat met de bakvormen in de microgolfoven, selecteer turbo hete lucht en stel de temperatuur in op 180°C gedurende 20 minuten.
11. Neem, wanneer ze klaar zijn, de baba's au rhum uit de bakvormen en dompel ze in de siroop.
12. Als de siroop is opgenomen, kunt u ze op borden leggen en garneren met eetbare bloemen in zachte kleuren.
Gerelateerde recepten