Garnalen, ananas en een lichte saus op basis van Griekse yoghurt en avocado: een tropische mix waardoor u zich op de stranden van de Caraïben waant. Het ideale recept voor een aperitief of een hoofdgerecht, zelfs op zomeravonden.
Ingrediënten
- Gamba's 12
- Limoen 2
- Laurierblaadje 8
- Extra vierge olijfolie 1 eetlepel
- Ananas 1 halve
- Zout .
- - Voor de avocadosaus:
- Rijpe avocado 1
- Griekse yoghurt 120 g
- Munt Een paar blaadjes
- Zout en zwarte peper .
Beschrijving
1.
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en spoel af onder stromend water.
2.
Marineer de garnalen met het sap van een halve limoen en een eetlepel extra vierge olijfolie, zout en peper. Laat een half uur intrekken.
3.
Schil de ananas en snijd in kleine stukjes.
4.
Maak de brochettes met een garnaal, een laurierblaadje, een schijfje citroen en een stukje ananas.
5.
Doe de kookplaat aan en verhit de grillpan. Bak de brochettes twee minuten aan elke kant op hoog vuur.
6.
Meng de avocado met de Griekse yoghurt, een paar muntblaadjes, zout, peper en een eetlepel extra vierge olijfolie en serveer de saus samen met de brochettes.