Cocottes zijn kleine bakjes geïnspireerd op de Franse stoofpan. Een constante temperatuur en een gelijkmatige warmteverdeling zijn typisch bij dit soort gerechten. De smaak van eieren, champignons en courgettes komen op die manier meer tot hun recht.
Ingrediënten
- Eieren 4
- Champignons 300 g
- Kleine courgette 2
- Sjalot 1
- Peterselie en basilicum Een paar blaadjes
- Emmentaler 4 plakjes
- Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
- Boter 30 g
- Zout en peper .
Beschrijving
1.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes, verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in stukken. Schil dan de sjalot en versnipper.
2.
Zet een pan op het vuur met olie en de versnipperde sjalot. Bak even kort, voeg de champignons en courgettes toe en bak op hoge temperatuur gedurende twee minuten. Voeg dan zout en peper toe, haal van het vuur en bestrooi met de aromatische kruiden.
3.
Doe de groentes in de ingevette cocottes, voeg de in kleine stukjes gesneden Emmentaler toe en een ei.
4.
Kook op gemiddelde temperatuur voor 8-10 minuten.
5.
Serveer warm in de cocotte.