Een heerlijk licht gerecht. Vis met gebakken aardappeltjes, twee smaken die perfect samengaan.
Ingrediënten
- Visfilets 500-600 g
- Aardappelen 1-1,2 kg
- Water 100 ml
- Zout een snufje
- Peper een snufje
- Ui, dun gesneden 1
- Knoflook, fijngehakt 1 teentje
- Bosje peterselie, gehakt 1
- Olie 5 eetlepels
Beschrijving
1.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Was en droog de vis.
2.
Leg de aardappelen in een microgolfovenbestendige schaal, voeg water toe, dek af en bak in de microgolfoven gedurende 8-10 minuten op 750 W. Roer tijdens het bakken. De aardappelen moeten bijna gaar zijn.
3.
Giet de aardappelen af.
4.
Vet een microgolfovenbestendige schaal in en verdeel de helft van de aardappelen over de bodem. Breng op smaak met zout en peper. Bedek met een laagje ui, knoflook en peterselie. Leg vervolgens de vis er bovenop. Bedek met de overige aardappelen. Kruid en besprenkel met een beetje olie.
5.
Plaats de schaal op het draaiplateau en bak met behulp van de gecombineerde grillfunctie op 350 W gedurende 18-20 minuten.