Zacht gegaarde stukjes ossenhaas, perfect klaargemaakt en geserveerd met zachte erwtenpuree en aardappelen.
Ingrediënten
- Ossenhaas 700 g
- Boter 50 g
- Rozemarijn 2 takjes
- Steranijs 2
- Jeneverbes 1 lepel
- Verse erwten 200 g
- Aardappelen 150 g
- Extra vierge olijfolie 4 lepels
- Zwarte peper 1 snuifje
- Zout 1 snuifje
Beschrijving
1.
Vul de bodem van de stoomschaal met water tot het aangegeven niveau. Zet de mand erin en voeg dan de erwten en de in dunne plakjes gesneden aardappelen toe. Doe het deksel erop en zet in de microgolfoven. Gebruik de stoomfunctie op 750W gedurende 6 minuten.
2.
Doe de olie, rozemarijn, jeneverbes, steranijs, zout en peper in een kom.
3.
Marineer de ossenhaasmedaillons met olie en kruiden en laat een half uur in de koelkast trekken.
4.
Plaats de lege Crispplaat in de microgolfoven en zet deze 2 minuten op Crisp om voor te verwarmen.
5.
Haal de Crispplaat uit de microgolfoven en leg de ossenhaasmedaillons er voorzichtig op.
6.
Zet de Crispplaat terug in de microgolfoven en laat nog 4 minuten bakken met de Crispfunctie.
7.
Haal, wanneer gaar, de ossenhaasmedaillons uit de microgolfoven en snijd ze in reepjes.
8.
Garneer de erwtenpuree (boter en gemixte erwten) en aardappelen met een lepel op de bodem van het bord, voeg dan de verse erwten toe en serveer.
9.
Garneer met kleurrijke eetbare bloemen.