Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes

  • Link kopiëren
Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes main image
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Porties
4 personen
Alle zomerse kleuren en energie komen tot leven in dit gazpachorecept. De licht geblancheerde groenten worden gekoeld in water en ijs, waardoor ze hun kleur en al hun energie behouden.
Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes ingredients
Vegetarisch
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Rode bieten 200 g
  • Gele wortelen 100 g
  • Groene paprika's 50 g
  • Tomaten 200 g
  • Appelazijn 30 ml
  • Extravergine olijfolie 4 eetlepels
  • Zout
Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - video cover

Beschrijving

1. Zet 2 steelpannen met water op de inductiekookplaat.
2. Zout lichtjes en selecteer de functie "Koken".
3. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
1. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step1
2. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step2
3. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step3
4. Dompel ze in kokend water.
5. Snijd de paprika's in reepjes en vervolgens in stukjes, en dompel ze in de tweede pan.
6. Giet af en doe ze in een kom met water en ijs.
4. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step4
5. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step5
6. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step6
7. Doe hetzelfde met de rode bieten.
8. Snijd de onderkant van de tomaten en dompel ze 1 minuut in het water.
9. Giet af en doe ze in het ijswater.
7. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step7
8. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step8
9. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step9
10. Verwijder de schil zodra ze koud zijn.
11. Giet de bieten af en zet ze apart.
12. Mix de groenten met de azijn, de olie, een snufje zout en 2 ijsblokjes.
10. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step10
11. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step11
12. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step12
13. Schik de verschillende gekleurde lagen met een lepel in de glazen en serveer.
13. Gekoelde gazpacho van verse groenten in laagjes - step13
Gerelateerde recepten