Groenteratatouille

  • Link kopiëren
Groenteratatouille main image
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
25 Minuten
Kooktijd
16 Minuten
Porties
4 personen
Een bijgerecht van verse groenten die zijn oorsprong in de Provençaalse keuken heeft.
Groenteratatouille ingredients
Glutenvrij
Veganistisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Ui 150 g
  • Aubergines of courgettes 300-400 g 
  • Paprika's 300 g
  • Tomaten in blik 200 g
  • Tijm -
  • Laurier 1 blad
  • Knoflook 1 teentje
  • Olie 1 eetlepel
  • Zout 1 snufje
  • Peper 1 snufje

Beschrijving

1. Schil en snijd de uien, hak de knoflook en doe alles in een 2-liter microgolfovenbestendige schaal met olie. Dek deze af en kook op 750 W gedurende 3 minuten.
2. Was de groenten en snijd de aubergines of courgettes. Snijd de paprika in reepjes en voeg deze toe aan de schaal. Voeg het laurierblad toe en meng goed om de smaken te combineren. Dek af en blijf koken gedurende 5 minuten op 750 W.
3. Voeg de tomatenblokjes toe en kook nog eens gedurende 5-8 minuten. Voeg de tijm, zout en peper toe en roer goed. Tip: als u van kruidig houdt, voeg dan chili en eventueel een paar stukjes chorizo toe.
Gerelateerde recepten