Recept gecreëerd door
Hanne Tack
Tijdens koude wintermaanden warm je helemaal op met deze lekkere en vooral snel bereide kaneelrolletjes. Heerlijk!
Ingrediënten
- Voor de rolletjes
- Croissantdeeg 2 blikjes
- Zachte boter (of gezouten boter) 100 g
- Kaneel naar keuze
- Lichtbruine basterdsuiker 100 g
- Voor het glazuur
- Poedersuiker 100 g
- Vanille-extract 1 theelepel
- Melk 1 eetlepel
Beschrijving
1.
Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
2.
Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig.
3.
Rol dan het croissantdeeg opnieuw op. Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes, dus 12 in totaal.
4.
Leg deze op de Crispplaat en bak de cinnamon rolls 8 minuten met de Crispfunctie.
5.
Terwijl ze in de microgolfoven staan, maak je het glazuur. Roer poedersuiker, vanille-extract en melk tot een dik glazuur.
6.
Als de kaneelrolletjes uit de microgolfoven komen, kan je ze meteen serveren met wat glazuur eroverheen.