Hartige pantaart met aubergine, basilicum en tomaten

  • Link kopiëren
Hartige pantaart met aubergine, basilicum en tomaten main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
45 Minuten
Porties
4 personen
Er is echt niet veel nodig om een aperitief klaar te maken dat anders is dan anders. Dit snelle gerecht gebruikt twee lagen zachte fougasse en een heerlijke plantaardige vulling.
Hartige pantaart met aubergine, basilicum en tomaten ingredients
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Bloem 500 g
  • Melk 180 ml
  • Water 80 ml
  • Extra vierge olijfolie -
  • Bakkersgist 1 pakje
  • Suiker 1 theelepel
  • Zout 2 theelepels
  • - Voor de vulling:
  • Middelgrote aubergines 2
  • Kerstomaten 200 g
  • Basilicum 1 bosje
  • Parmezaanse kaas 50 g

Beschrijving

1. Was de aubergines, verwijder de uiteindes en snijd ze in blokjes van 1 cm. Bedek ze met zout en laat dit één uur intrekken. Spoel ze goed af en dep daarna af. Was de tomaten en snijd ze in vieren.
2. Doe in een braadpan met antiaanbaklaag een flinke dosis extra vierge olijfolie en voeg de aubergines toe wanneer de olie warm is. Kook op matig vuur voor ongeveer 25 minuten en draai regelmatig om. Voeg daarna de tomaten en de grof gesneden basilicum toe en laat dit nog 5-10 minuten koken. Doe de groentes in een schaal.
3. Maak het deeg: meng in een schaal de bloem met de melk op kamertemperatuur, het water, zout, suiker, gist en olie tot een zacht maar compact brood. Laat het ongeveer 20 minuten staan.
4. Verdeel het deeg in twee. Zorg dat het ene deel groter is dan het andere, en spreid het deeg uit met een deegrol. Vet de eerder gebruikte antiaanbakpan licht in en zet de kookplaat op. Leg het grootste stuk deeg op de bodem van de pan, leg de aubergines erop en bestrooi met Parmezaanse kaas. Leg het kleinere stuk deeg bovenop en druk de randen goed aan.
5. Bak elke kant 7 minuten, afgedekt met een deksel.
Gerelateerde recepten