Een verrukkelijke versnapering met verrassende texturen. Leuk om te maken, heerlijk om van te smullen. Een feest voor je zintuigen!
Ingrediënten
- Rijstmengsel 180 g
- Sojamelk 180 g
- Suiker 2 eetlepels
- Margarine 120 g
- Bruine suiker 160 g
- Tarwemeel (type 00) 360 g
- Eieren 1
- Gist 1/2 zakje
- Matchapoeder 2 eetlepels
- Chocoladedruppels 100 g
Beschrijving
1.
Doe het rijstmeel, de kristalsuiker en de sojamelk in een microgolfbestendige kom en meng.
2.
Zet de kom met het rijstmeelmengsel in de microgolfoven (750W) en laat 3 minuten garen.
3.
Laat afkoelen.
1.
2.
3.
4.
Kneed de overige ingrediënten in een kom voor het matchamengsel.
5.
Rol 12 kleine balletjes van het koude rijstmengsel.
6.
Rol ook 12 kleine balletjes van het matchamengsel en druk ze plat tot schijfjes.
4.
5.
6.
7.
Leg een rijstdeegballetje in het midden van elk deegschijfje met matcha, druk aan en vorm er koekjes van.
8.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
9.
Zet de oven op de juiste stand om koekjes te bakken en druk op "Start".
7.
8.
9.
10.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes ongeveer 12 minuten.
12.
11.
10.