De gastronomische versie van een heerlijk klassiek gerecht met een evenwichtige combinatie van bladerdeeg en room, geserveerd in kleine heerlijke porties, versierd met bloemen en gegarneerd met extra verse frambozen.
Ingrediënten
- Bladerdeeg 150 g
- Eidooiers 4
- Maïzena 30 g
- Cassonade 60 g
- Bloemsuiker 2 lepels
- Frambozen 50 g
- Vanillestokje 1
- Citroen ½
- Melk 200 ml
Beschrijving
1.
Klop de eidooiers met de suiker in een kom tot ze glad en schuimig zijn.
2.
Voeg de maïzena toe en meng goed.
3.
Voeg de melk, het vanillestokje en de citroenschil toe en meng tot een gladde massa.
4.
Dek de kom af met transparante folie die geschikt is voor de microgolfoven en zet het gerecht in de microgolfoven: stel in op 750W gedurende 2 minuten voor 2 porties en 4 minuten voor 4 porties.
5.
Rol ondertussen het bladerdeeg uit en snijd er rechthoeken van ongeveer 1 vinger breed uit.
6.
Leg de rechthoeken op de Crispplaat en bestrooi ze met bloemsuiker.
7.
Zet de Crispplaat in de microgolfoven, selecteer de Crispfunctie en stel de kooktijd in op 11 minuten.
8.
Als het bladerdeeg eenmaal gaar is, kunt u het dessert gaan opbouwen door lagen room af te wisselen met lagen bladerdeeg die horizontaal op het bord worden gelegd. Garneer daarna met frambozen en leg enkele kleine eetbare bloemen bovenop.