Sobanoedels

  • Link kopiëren
Sobanoedels main image
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
15 Minuten
Kooktijd
10 Minuten
Porties
4 personen
Sobanoedels zijn een echt feest voor de zintuigen, en dat begint al bij hun bereiding. Het boekweitdeeg waarvan ze gemaakt zijn, wordt vaak handmatig gekneed, met lange deegrollen uitgerold en daarna in de bekende slierten versneden. Je kunt ze in de meest uiteenlopende recepten gebruiken, bijna altijd met een gezonde portie groenten. Schillen, snijden, hakken, fijnmaken, bruineren, koken: van de herkenbare keukengeluiden die de soundtrack van dit lekkere groenterecept vormen, loopt het water je al tijdens het koken in de mond. Klaar om je zintuigen te verwennen met dit authentieke gerecht?
Sobanoedels ingredients
Vegetarisch
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Sobanoedels 300 g
  • Wortelen 100 g
  • Daikon 100 g
  • Lente-uitjes 70 g
  • Gember 30 g
  • Koriander 1 bosje
  • Sojasaus 50 ml
  • Rijstazijn 20 ml
  • Zonnebloemolie 4 eetlepels
  • Limoen 1
Sobanoedels - video cover

Beschrijving

1. Schil de wortel en de daikon.
2. Snijd ze samen met de lente-uitjes in dunne reepjes.
3. Schil de gember.
1. Sobanoedels - step1
2. Sobanoedels - step2
3. Sobanoedels - step3
4. Rasp de gember.
5. Zet de pan op de inductiekookplaat en stel het vermogen in op niveau 8.
6. Voeg de groenten toe en bak ze enkele minuten.
4. Sobanoedels - step4
5. Sobanoedels - step5
6. Sobanoedels - step6
7. Giet de sojasaus en de rijstazijn bij de groenten en laat de vloeistof verdampen.
8. Zet intussen een kookpot met water op de kookplaat en selecteer de automatische functie “Koken”.
9. Leg de noedels in het water en breng ze aan de kook.
7. Sobanoedels - step7
8. Sobanoedels - step8
9. Sobanoedels - step9
10. Haal de noedels met een keukentang uit het water en leg ze in de pan met groenten.
11. Roer alles samen op het vuur.
12. Selecteer de automatische functie “Warmhouden” en laat de noedels even rusten.
10. Sobanoedels - step10
11. Sobanoedels - step11
12. Sobanoedels - step12
13. Neem de limoen uit de koelkast en snijd deze in partjes.
14. Hak de koriander grof.
15. Strooi een beetje koriander over de noedels, werk af met limoenpartjes en dien op.
13. Sobanoedels - step13
14. Sobanoedels - step14
15. Sobanoedels - step15
Gerelateerde recepten