Spinazie- en ricottataart

  • Link kopiëren
Spinazie- en ricottataart main image
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
25 Minuten
Kooktijd
12 Minuten
Porties
4 personen
Simpel, eenvoudig en klassiek: de hartige taart bij uitstek. Heerlijk als voor- of hoofdgerecht. Koud serveren kan ook.
Spinazie- en ricottataart ingredients
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Bladerdeeg 500 g
  • Diepvriesspinazie 500 g
  • Gezouten ricotta 300 g
  • Geklopt ei 1
  • Parmezaanse kaas 30 g
  • Pecorino 30 g
  • Nootmuskaat -
  • Zout en peper  een snufje
  • Smeltkaas, plakjes 5
  • Melk een scheutje
  • Paneermeel -

Beschrijving

1. Kook de spinazie en laat uitlekken. Hak deze grof en voeg de ricotta, het ei, de kazen, zout, peper en nootmuskaat toe. Meng goed.
2. Bestrooi de Crispplaat met paneermeel, verdeel het bladerdeeg in twee stukken. Gebruik de helft om de Crispplaat te bedekken, waarbij de buitenranden iets dikker zijn.
3. Bedek het deeg met plakjes kaas en giet de spinazie met het kaasmengsel eroverheen. Bedek met het resterende bladerdeeg, duw de buitenranden dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met de eierdooier en een scheutje melk. Bak gedurende 12 minuten met de Crispfunctie.
Gerelateerde recepten