Tomatensoep

  • Link kopiëren
Tomatensoep main image
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
40 Minuten
Kooktijd
33 Minuten
Porties
4 personen
Eenvoudig te bereiden met een heerlijke smaak.
Tomatensoep ingredients
Glutenvrij
Veganistisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Tomaten, rijpe 750 g
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Ui, in dunne plakjes 1
  • Knoflook, geperst 1 teentje
  • Groente- of kippenbouillon 500 ml
  • Suiker 1 koffielepel

Beschrijving

1. Snijd een + in de tomaten en bak ze op 750 W gedurende 6-8 minuten, tot ze gemakkelijk te pellen zijn. Schil en snijd de tomaten.
2. Doe de olijfolie, ui en knoflook in een ondiepe microgolfovenbestendige schaal. Bak onafgedekt gedurende 3-4 minuten op 750 W.
3. Voeg suiker toe terwijl u roert. Dek af en bak gedurende 8-10 minuten op 750 W. Roer tot het een glad, romig mengsel is geworden.
4. Voeg de groente- of kippenbouillon toe en bak, onafgedekt, gedurende 5-6 minuten op 750 W.
5. Tip: voeg verse basilicum en versgemalen peper toe aan de soep voor het serveren.
Gerelateerde recepten