Uiensoep

  • Link kopiëren
Uiensoep main image
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
15 Minuten
Kooktijd
12 Minuten
Porties
4 personen
Een lekker en goed uitgebalanceerd voorgerecht, perfect om bij op te warmen in de winter. Een klassieker uit de Franse keuken.
Uiensoep ingredients
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Ui 200 g
  • Boter of margarine 30 g
  • Bouillon 500 ml
  • Laurier 1 blad
  • Zout 1 snufje
  • Peper 1 snufje
  • Parmezaanse kaas 40 g

Beschrijving

1. Schil de ui in dunne ringen. Doe ze in een microgolfovenbestendige schaal met een beetje boter. Dek af en bak op 750 W gedurende 5-6 minuten.
2. Voeg de bouillon en laurier toe en kook gedurende 5-6 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de soep over 2 soepkommen en bestrooi met 40 g geraspte Parmezaanse kaas.
4. Plaats de soepkommen in de microgolfoven op de grillfunctie tot de kaas gesmolten is en de bovenlaag een goudbruine kleur krijgt.
5. Tip: serveer met twee sneetjes brood per persoon.
Gerelateerde recepten