Een lekker en goed uitgebalanceerd voorgerecht, perfect om bij op te warmen in de winter. Een klassieker uit de Franse keuken.
Ingrediënten
- Ui 200 g
- Boter of margarine 30 g
- Bouillon 500 ml
- Laurier 1 blad
- Zout 1 snufje
- Peper 1 snufje
- Parmezaanse kaas 40 g
Beschrijving
1.
Schil de ui in dunne ringen. Doe ze in een microgolfovenbestendige schaal met een beetje boter. Dek af en bak op 750 W gedurende 5-6 minuten.
2.
Voeg de bouillon en laurier toe en kook gedurende 5-6 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
3.
Verdeel de soep over 2 soepkommen en bestrooi met 40 g geraspte Parmezaanse kaas.
4.
Plaats de soepkommen in de microgolfoven op de grillfunctie tot de kaas gesmolten is en de bovenlaag een goudbruine kleur krijgt.
5.
Tip: serveer met twee sneetjes brood per persoon.