Heerlijk smeuïg vanbinnen en lekker krokant vanbuiten. Deze overheerlijke vegetarische samosa’s kunt u als hapje bereiden maar evengoed als hoofdgerecht serveren.
Ingrediënten
- Rode linzen 125 g
- Ui 1
- Erwtjes 40 g
- Currypoeder 2 theelepels
- Kurkuma 1 theelepel
- Limoen 1
- Munt 8 blaadjes
- Brickdeeg 5 vellen
- Yoghurt 2 eetlepels
- Water 20 cl
- Olijfolie -
- Zout -
- Peper -
Beschrijving
1.
Ingrediëntenlijst voor 4 personen.
2.
Giet de rode linzen in een kom. Voeg de gesnipperde ui, erwtjes, curry, kurkuma en 20 cl water toe. Kook de linzen 5 minuten in de microgolfoven.
3.
Doe er, als de linzen mooi gezwollen zijn, de geraspte limoenschil, gehakte munt, peper en zout bij. Meng onder elkaar.
4.
Snijd de vellen brickdeeg in tweeën en verdeel er de linzenvulling over. Vouw het brickdeeg op tot driehoekjes.
5.
Leg de samosa’s op de Crispplaat en gebruik een keukenpenseel om ze in te smeren met olijfolie. Bak de samosa’s 5-10 minuten op de Crispfunctie.
6.
Maak intussen het yoghurtsausje. Meng de yoghurt, het limoensap, een scheutje olijfolie, peper en zout in een kommetje. Serveer de samosa’s warm met het yoghurtsausje.