Guacamole is een saus op basis van limoen en avocado die de Azteken al klaarmaakten. De kracht van guacamole ligt in de veelzijdigheid van het bijgerecht, waardoor het zelfs met vleesgerechten kan worden gecombineerd, zoals in dit recept.
Ingrediënten
- Varkensvlees 200 g
- Worst 200 g
- Peper 1
- Rozemarijn -
- Limoen 1
- Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
- Laurierblaadje -
- Zout en peper -
- - Voor de guacamole:
- Avocado 1
- Tomaat 1
- Hete peper 1
- Ui 1 halve
- Komijn 1 snuifje
- Sap van een halve citroen -
- Fijngehakte koriander of peterselie -
Beschrijving
1.
Voor de guacamole: Snijd de avocado in tweeën, verwijder de steen en doe het vruchtvlees in een kom. Plet met een vork en voeg dan het limoensap, de olie, het zout en de peper toe
2.
Snijd de tomaten en de ui in blokjes, de koriander en de chilipepers in stukjes, voeg de komijn toe en meng alles.
3.
Snijd het varkensvlees in blokjes, was de paprika en snijd deze in kleine stukjes, snijd de limoen in vieren en de worst in blokjes.
4.
Maak de brochettes door afwisselend een blokje gesneden vlees, worst, limoen, paprika en laurierblaadje aan het stokje te rijgen, breng op smaak met olie en voeg zout en peper toe.
5.
Zet de grillpan op de kookplaat.
6.
Verwarm.
7.
Doe de brochettes in de grillpan en bak ze aan elke kant 7 minuten.
8.
Serveer de brochettes warm met guacamole.