Zeebaarsfilet met salmorigliosaus

  • Link kopiëren
Zeebaarsfilet met salmorigliosaus main image
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
Chef plus: 7 minuten
Supreme Chef: 8 minuten
Porties
4 personen
Salmoriglio is een bekende traditionele Siciliaanse saus die gebruikt wordt om gegrild vlees en vis op smaak te brengen. Het is vernoemd naar het hoofdingrediënt oregano. In deze aromatische versie wordt munt gebruikt in plaats van oregano en wordt sinaasappel aan de citroen toegevoegd voor een uiterst interessante combinatie.
Zeebaarsfilet met salmorigliosaus ingredients
Glutenvrij
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Zeebaarsfilets, 150 g per stuk 4 stuks van 150 g
  • Citroen 1
  • Sinaasappel 1
  • Munt 2 blaadjes
  • Extra vierge olijfolie 4 lepels
  • Zout een snuifje
  • Witte peper een snuifje

Beschrijving

1. Emulgeer het sap van de citrusvruchten in een kom met olie, versnipperde munt, zout en peper.
2. Snijd de zeebaarsfilets schuin doormidden en dompel ze langs beide kanten in het mengsel van olie en citrusvruchten.
3. Leg de zeebaarsfilets op de Crispplaat en laat ze na het marineren even uitlekken.
4. Zet de Crispplaat in de microgolfoven, selecteer de Crispfunctie en stel de kooktijd in op 8 minuten.
5. Als de filets gaar zijn, garneer ze dan met wat geraspte citroen- en sinaasappelschillen, voeg de olie en het citrusvruchtenmengsel toe en serveer.
Gerelateerde recepten