Met frituren maakt u de lekkerste brochettes. In dit recept ontdekt u een gezonde bereiding met frituren: een beetje paneermeel brengt de smaken van de knapperige kip en verse courgetterolletjes samen.
Ingrediënten
- Dunne plakjes kip 8
- Courgettes 3
- Paneermeel .
- Eieren 2
- Basilicum, peterselie en marjolein Een paar blaadjes
- Arachideolie om in te bakken .
Beschrijving
1.
Was de courgettes, verwijder de uiteindes en snijd de groentes over de lengte in zeer dunne plakjes met een mandoline.
2.
Snijd de kip in plakjes die even dun zijn als de courgetteplakjes.
3.
Leg op elk plakje courgette een plakje kip.
4.
Voeg de gesneden basilicum, peterselie en marjolein toe aan het paneermeel.
5.
Rol de plakjes courgette op tot rolletjes en rijg er 3 op elke brochette.
6.
Haal de brochettes eerst door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel zodat het geheel goed blijft plakken.
7.
Doe het vuur aan en leg de brochettes in een pan met hoge randen.
8.
Giet genoeg arachideolie in de pan en verhit tot 180°.
9.
Dompel de brochettes goed onder in de olie zodat ze goudbruin bakken en serveer ze warm.