Een klassieker uit de Indonesische keuken in een hip mediterraans jasje. Ideaal om samen gezellig te delen.
Ingrediënten
- Biologische kipfilet 400 g
- Amandelmeel 100 g
- Pindakaas 2 eetlepels
- Sojasaus 2 eetlepels
- Sjalot 2
- Limoen 1
- Zeezout een snuifje
- Satéprikkers (bamboe) 9
- Zonnebloemolie 5 eetlepels
Beschrijving
1.
Snijd de kip in lange dunne reepjes.
2.
Rijg de kipreepjes aan de prikkers.
3.
Doe het amandelmeel in een kom.
1.
2.
3.
4.
Voeg de pindakaas en de sojasaus toe.
5.
Versnipper de sjalot en voeg toe aan het mengsel.
6.
Bestrijk met een lepel de spiesjes met de amandel- en pindacrème.
4.
5.
6.
7.
Schik de spiesjes op de speciale CrispFry plaat.
8.
Zet de plaat in de microgolfoven.
9.
Schakel de CrispFry-functie in, stel het gewicht in en druk op ‘Start’.
7.
8.
9.
10.
Klop ondertussen het limoensap met de olie en het zout.
11.
Neem de spiesjes uit de microgolfoven wanneer ze gaar zijn.
12.
Serveer met een snuifje zeezout en de limoendressing.
10.
11.
12.