Een typisch kerstrecept bereid in de Whirlpool oven. Dankzij de Whirlpool MultiSense kerntemperatuurmeter hoef je je geen zorgen te maken over de kooktijd en temperatuur. Geniet van elk moment, samen met familie en vrienden.
Ingrediënten
- Runderfilet 800 g
- Champignons, gemengd 300 g
- Peterselie 1 bosje
- Bloem 3 eetlepels
- Bladerdeeg 400 g
- Ei 1
- Maanzaad 1 eetlepel
- Roze peper 1 theelepel
- Zout een snuifje
Beschrijving
1.
Snijd de runderfilet in plakjes van een vinger dik en leg ze in een kom.
2.
Voeg de in partjes gesneden champignons toe.
3.
Bestrooi met bloem, roze peper en een snuifje zout.
2.
3.
4.
Voeg de grof gehakte peterselie toe.
5.
Rol het bladerdeeg uit en bekleed een ovenschaal.
6.
Leg het mengsel van vlees en champignons op het bladerdeeg.
4.
5.
7.
Bedek vervolgens het mengsel met het resterende bladerdeeg.
8.
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopt ei en bestrooi met maanzaad.
9.
Plaats in de oven en steek de kerntemperatuurmeter in het midden van het mengsel.
8.
9.
10.
Selecteer in de automatische ovenfuncties de categorie "braadstuk", vervolgens "rundvlees" en het "bruiningsniveau" (medium). De bereidingstijd en de temperatuur worden automatisch berekend.
11.
Druk op "Start".
12.
Wanneer klaar, verwijder de kerntemperatuurmeter en haal de hartige taart uit de oven. Serveer in partjes.
12.