De kleur van de saffraan, het gerookte spek en de frisheid van de courgettes komen samen in een saus die een genot is voor de ogen en het gehemelte. Serveer de saus met kleine pasta voor een snelle en heerlijke eerste gang.
Ingrediënten
- Pasta zoals penne 300 g
- Tirolerspek, gerookte ham of gerookt spek in blokjes 80 g
- Middelgrote courgettes 5
- Verse room 200 ml
- Tijm Een paar takjes
- Saffraan 1 pakje
- Extra vierge olijfolie .
- Een halve sjalot -
- Zout en peper .
Beschrijving
1.
Was de courgettes, verwijder de uiteindes en snijd ze in halve rondjes. Hak de sjalot fijn en voeg deze toe.
2.
Doe de kookplaat aan. Zet er een grote pan met antiaanbaklaag op, doe er een druppel extra vierge olijfolie in en voeg de sjalot toe.
3.
Voeg na twee minuten het gerookte spek of de gerookte ham toe. Bak op matig vuur gedurende 10 minuten, voeg dan de courgettes toe en laat nog een kwartier doorbakken en breng op smaak met zout en peper.
4.
Meng de saffraan met de room en giet het over de courgettes. Verwarm en breng op smaak met tijm.
5.
Kook de pasta en breng op smaak met de saus.